Få juridisk hjälp vid personlig assistans,
socialrätt och familjerätt

Ibland kan fokus hamna fel. Lägger du mycket energi och tankekraft på att fylla i ansökningar och tolka beslut från Försäkringskassan? Känns det hopplöst? Vi vet att det kan vara utmanande att kommunicera med myndigheter kring områden som t.ex. assistans och LSS-boende och vi vill gärna hjälpa dig förenkla processen.

Tillsammans blir vi ett team som arbetar för att du, eller ditt barn, ska få den hjälp du behöver och har rätt till. Vi hjälper dig i alla typer av juridiska frågor och första timmen är gratis för våra kunder.

Låt oss hjälpa dig!​

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar. Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 010-405 55 40. Första samtalet är alltid kostnadsfritt. 

  God Juridiks fyra verksamhetsområden

  Vi hjälper dig 

  God Juridik har lång erfarenhet att hjälpa privatpersoner och små assistansföretag att kommunicera med Försäkringskassan, myndigheter och rättsväsendet. Vi hjälper dig med allt från ansökningar och tolkningar av avslag till att säkerställa att du får den assistans eller det bistånd du är berättigad till.

  Priser/Arvode

  Första samtalet är kostnadsfritt, därefter lämnas en offert för ytterligare arbete. Läs mer om våra priser här: Om oss

  Hemförsäkring som omfattar LSS-ärenden

  En hemförsäkring innehåller ofta rättsskydd för juristhjälp om du skulle hamna i tvist. Ärenden enligt LSS brukar dock inte ingå i rättsskyddet.

  Vi vill därför tipsa om hemförsäkring via UNIK försäkring. För dig som tillhör personkretsen enligt LSS ingår juristhjälp i hemförsäkringen, om du skulle behöva överklaga ett LSS-ärende.

  Frågor och svar

  Ja, det kan vi. Våra jurister har framgångsrikt drivit ärenden gällande parkeringstillstånd ett flertal tillfällen. 

  Den som är 19 men inte 30 år kan ha rätt till aktivitetsersättning från Försäkringskassan om arbetsförmågan är nedsatt med minst en fjärdedel under minst ett år eller om personen behöver förlänga sin skolgång på grund av funktionsnedsättning eller sjukdom. Vänd dig till våra jurister för mer information och/eller hjälp med ansökan eller överklagan. 

  Regeringen menar att deras intention aldrig har varit att strama åt ersättningen, utan att enbart förtydliga lagstiftningen. Ändå är det väldigt många som fått sänkt ersättning i förhållande till tidigare vårdbidrag. God Juridik har stor erfarenhet av omvårdnadsbidrag och kan hjälpa till med en överklagan.